Tòfones de Xocolata

 

Ingredients

  • Xocolata negre fondant: 300 g

  • Nata líquida per muntar: 200 dl

  • Conyac: una cullerada sopera

  • Cacau en pols: 3 cullerades soperes

  • Sucre glas: 3 cullerades soperes

  • "Virutes" petites de xocolata (opcional) unes culleradetes

 

 

Com fer-ho

  • Ratllar la xocolata i fondre-la al bany maria o al microones. Deixar-la refredar una mica, no del tot perquè s'ha de poder manipular.

  • Muntar la nata líquida.

  • Mesclar-ho amb el sucre, el conyac i el cacau en pols.

  • Deixarem una mica de cacau en pols per poder arrebossar les boles de tòfona fetes, si no tenim virutes de xocolata.

  • Ho posarem al congelador fins que endureixi prou com per manipular-ho.

  • Treballar ràpidament amb una cullera i les puntes dels dits fent boletes que s'arrebossen amb el cacau o les virutes.

  • Posar-les en un motlle de paper arrissat.

  • Congelar cada poques tòfones acabades.

Consell
Durant l'elaboració, tornar la massa al congelador cada cop que perdi consistència.

 

      Així em quedaren el 22 de maig de 2010